Mustafa Ceceli Dinle





MUSTAFA CECELİ PARÇALARI:
Mustafa Ceceli - Eksik.
Mustafa Ceceli - Bana Uyar.
Mustafa Ceceli - Bekle.
Mustafa Ceceli - Ben O Değilim.
Mustafa Ceceli - Bir Kizil Goncaya Benzer Dudagın.
Mustafa Ceceli - Dön.
Mustafa Ceceli - Gidersen.
Mustafa Ceceli - Hastalıkta Sağlıkta.
Mustafa Ceceli - Hata.
Mustafa Ceceli - Karanfil.
Mustafa Ceceli - Limon Çiçekleri.
Mustafa Ceceli - Seni Bana Yazmışlar.
Mustafa Ceceli - Tenlerin Seçimi.
Mustafa Ceceli - Unutamam.
Mustafa Ceceli - Yagmur Aglıyor.
Mustafa Ceceli ve Behzat Gerçeker - Hacı Yatmaz.
Mustafa Ceceli ve Enbe Orkestrası - Yağmur Ağlıyor.
Mustafa Ceceli ve Sıla - Oyalama Beni.
Mustafa Ceceli Kimdir? (Mustafa Ceceli'in Hayatı):
Dogum Tarihi: 1980.
Dogum Yeri: Ankara.
Mustafa Ceceli Müzik kariyerine ilk olarak 6 yaşında aldığı piyano eğitimi ile başladı, ilk müzik grubunu lise yıllarında kurmuştur. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni kazanan müzisyen, bir yandan demo kayıtlarla ilk aranjörlük denemesine başlamıştır. Üniversitenin 3.yılında tekrar sınava girerek bu kez Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanır ve İstanbul'a yerleşmiştir. Cenk Eren ve Nükhet Duru orkestrasında çalışmaya başlayan Ceceli, ilk aranjörlük deneyimi ise Cenk Eren'in vokalisti Merih Ermakastar'ın albümüyle gerçekleştirmiştir.
Bu albümün referansıyla Ozan Doğulu ile tanışan Ceceli, "Aklım Karıştı" şarkısı ile beraber Kenan Doğulu ile çalışmıştır. Bu dönemde Sezen Aksu'nun hit şarkılarından "İkili Delilik"i de düzenleyen müzisyen, kısa bir süre içerisinde başta Kenan Doğulu ve Sezen Aksu olmak üzere, Cenk Eren, Nükhet Duru,Ozan Doğulı Emre Altuğ, Sıla, Levent Yüksel, Serdar Ortaç, Bengü, Gülşen, Melih Görgün, Gökhan Tepe, Betül Demir, Murat Boz, Ziynet Sali, Hepsi, Burak Kut, Hande Yener, Ajda Pekkan, Emel ve Sertab Erener gibi birçok müzisyenle çalışmıştır.
2007 yılında ise, Behzat Gerçeker ve Samsun Demir'den gelen teklif üzerine ENBE Orkestrası albümüne sözü ve müziği Sezen Aksu imzası taşıyan "Unutamam" ile konuk olan müzisyen, aranjörlük deneyiminden sonra bu kez ilk defa bir şarkının vokali olarak yer almış ve bu şarkıyla oldukça büyük bir başarıya imza atarak, Billboard Türkçe Top 20 Listesi'nde en yüksek olarak 2 numaraya kadar yükselmiştir. Bu başarının ardından, Uzay Heparı anısına hazırlanan Uzay Heparı - Sonsuza albümünde de daha önce Aşkın Nur Yengi'nin seslendirmiş olduğu "Karanfil" isimli besteyi yeniden yorumlayan müzisyen, bu şarkısıyla da bir kez daha bu listelere giriş yapmayı başarmış ve bu şarkıyla en yüksek 7 numaraya yükselmiştir.
Bu iki şarkının da listelerde başarılı olmasıyla beraber kariyerindeki ilk solo albümünü hazırlamaya hız kazandıran müzisyen, DMC ile anlaşmış ve ilk albümünü Eylül ayında çıkaracağını duyurmuştur. Ancak, ilk albüm öncesinde yaz aylarında orjinali Arapça bir şarkı olan besteye oyuncu Sermiyan Midyat tarafından yazılan sözlerle Türkçe olarak yorumlayan şarkıcı, "Limon Çiçekleri" adı verilen bu single'ını 14 Mayıs 2009 Perşembe günü DMC etiketiyle piyasaya sürmüştür. 18 Kasım 2009 tarihinde ise sanatçının kendi ismini taşıyan ilk solo albümü piyasaya sürülmüş ve bu albümün ikinci video klibi olarak "Hastalıkta Sağlıkta"ya Murad Küçük yönetmenliğinde bir video klip hazırlanmıştır. Şarkı, Türkiye single listesinde, bir önceki şarkı "Limon Çiçekleri" gibi 1 numaraya yükselmiştir. Ceceli, şarkıyı 14 Şubat Sevgililer Günü için farklı bir düzenleme ile kaydederek tekli olarak Şubat ayında piyasaya sürmüştür. Albümün üçüncü video klibi ise "Dön" isimli parça olmuş ve şarkı Şubat ayında gösterime girmiştir.'Dön'listelerde 1 numaraya kadar yukselmiştir.

Yorumlar